Worteltaart
Worteltaart
Recipe by David
Course: VegetarischCuisine: ThuiskeukenDifficulty: Gemiddeld
Personen
4
portiesBereidingstijd
10
minutesKooktijd
55
minutesKookmaterialen: Bakpapier, ronde vorm
INHOUD BOX
6 wortelen
6 eieren
1 ui
2 teentjes knoflook
- Wat je verder nodig hebt
420 gram bloem
Olijfolie
240 gram boter
200 milliliter room
Zout
Peper
BEREIDEN
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Zeef de bloem, voeg gesmolten boter toe en vorm een deeg. Voeg een snufje zout en 2 eidooiers toe.
- Kneed tot een bal en bedek met plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Snijd de wortelen in kleine stukjes en kook ze ongeveer 20 minuten.
- Verhit olie in een pan en bak de ui en knoflook ongeveer 3 minuten en voeg de wortelen toe en bak nog 2 minuten mee.
- Klop 3 eieren met de room.
- Rol het deeg uit en bekleed er de ingevette springvorm mee. Snijd het overtollige deeg af. Vul de bodem met de wortelen en giet het roommengsel erover. Snijd het overgebleven deeg in reepjes en leg bovenop de taart. Bestrijk met het resterende geklopte ei.
- Bak de taart gedurende 30 minuten.
Notities
Did you make this recipe?
Tag @maaltijdboxgroningen on Instagram and hashtag it with
Join our Facebook Group!
Follow Maaltijdbox groningen on Facebook
Auteur

Vorige
Broccolitaart

Volgende