Winterse Traybake met veldsla pesto

Winterse Traybake met veldsla pesto

Recipe by DavidCourse: VeganistischCuisine: MediterraanDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

28

minutes
Calorieën

340

kcal

Recept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Pan, staafmixer

INHOUD BOX

  • 1/2 knolselderij

  • 1 rode ui

  • Champignons 125g champignons

  • Aardappelen 2 aardappels

  • tijm 2 takjes verse tijm

  • Veldsla 45g Veldsla

  • Cashews 30g cashews

  • Citroen 1/2 citroen

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie 50ml + 3 el olijfolie

  • Zout Zout

  • Peper Peper

BEREIDEN

  • Schil de knolselderij en snijd in blokjes van ongeveer 1cm. Snijd de rode ui en champignons in partjes. De aardappelen snijd je in blokjes. Leg de groente op een bakplaat en besprenkel met 3el olijfolie. Ris de tijm blaadjes van de takjes en verdeel over de groente. Breng op smaak met zout en peper. Zet 30 minuten in de oven op 200 graden.
  • Terwijl de groente in de oven gaart, maak je de veldsla pesto. Doe de olijfolie, veldsla, cashews, 50ml olijfolie en het sap van een halve citroen in een lange beker. Blender totdat de pesto glad is.
  • Wanneer de groente klaar is, schep je 4 partjes champignon en 3 partjes rode ui van de bakplaat, die je samen met de pesto blendert voor extra smaak. Breng de pesto op smaak met zout en peper.
  • Serveer de winterse traybake met de veldsla pesto.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Herstel Wachtwoord