Couscous met linzen en courgette
Couscous met linzen en courgette
Recipe by DavidCourse: VeganistischCuisine: MediterraanDifficulty: GemiddeldPersonen
2
portiesBereidingstijd
10
minutesKooktijd
15
minutesCalorieën
350
kcalRecept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.
Kookmaterialen: Koekenpan, vergiet
INHOUD BOX
200g Couscous
150g linzen
1 knoflookteentje
1 courgette
- Wat je verder nodig hebt
Olijfolie
Zout
BEREIDEN
- Snijd de knoflook fijn en was en snijd de courgette in blokjes.
- Verwarm ondertussen 220 ml water in een pan tot het begint te koken. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en leg de deksel op de pan. Laat het ongeveer 5 minuten wellen en roer daarna de korrels los met een vork. Breng eventueel op smaak met zout, peper en een beetje olijfolie.
- Verwarm een beetje olijfolie in de pan en bak de knoflook 30 seconden. Voeg de gesneden courgetteblokjes toe en bak op middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Breng op smaak met zout.
- Laat de linzen uitlekken in een vergiet. Bak de linzen circa 5 minuten mee met de courgetteblokjes. (eventueel wat water toevoegen zodat het mengsel niet droog kookt).
- Serveer de linzen en courgette bij de couscous.