Linzen met courgette en rijst
Linzen met courgette en rijst
Recipe by DavidCourse: VeganistischCuisine: MediterraanDifficulty: MakkelijkPersonen
2
portiesBereidingstijd
10
minutesKooktijd
20
minutesCalorieën
300
kcalRecept is voor 2 personen. Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.
Kookmaterialen: Koekenpan, vergiet
INHOUD BOX
1 courgette
1/2 rode ui
knoflook teentje
200g rijst
100g linzen
- Wat je verder nodig hebt
2 el Olijfolie
Zout
BEREIDEN
- Snijd de knoflook fijn. Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan en bak de knoflook 30 seconden. Voeg 200 gram rijst toe en roer goed door elkaar. Voeg 300 ml heet water en een theelepel zout toe en kook gedurende 7 minuten op hoog vuur, zet dan het vuur lager en laat nog 8 minuten sudderen. (Als het al het water heeft opgenomen en de rijst is nog steeds hard, voeg dan nog een beetje water toe.
- Laat de linzen uitlekken in een vergiet. Was de courgette en snijd hem in middelgrote blokjes. Snij de ui in ringen.
- Verwarm in een koekenpan een beetje olijfolie. Voeg de courgette en ui toe en bak op laag vuur gedurende 7-10 minuten. Breng op smaak met een beetje zout.
- Voeg de uitgelekte linzen en de rijst toe aan de pan. Bak alles 4-5 minuten op middelhoog vuur.