Varkenshaas met knoflook- tijmsaus (aardappeltjes en worteltjes)

Varkenshaas met knoflook- tijmsaus (aardappeltjes en worteltjes)

Recipe by DavidCourse: HoofdgerechtCuisine: ThuiskeukenDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

35

minutes
Calorieën

750

kcal

Recept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Koekenpan, ovenvaste schaal, pan

INHOUD BOX

  • Stooflap250gr Varkenshaas

  • Wortel 4 wortelen

  • Aardappelen 300 gr aardappelen

  • Knoflook 2 knoflook teentjes

  • tijm Tijm

  • Vleesbouillon Bouillon

  • bloem 1 el Bloem

  • Wat je verder nodig hebt
  • boter Braadboter

  • Zout Zout

  • Peper Peper

BEREIDEN

  • Verwarm de oven op 200ºC. Schil de aardappelen en wortelen en snijd beide in plakjes.
  • Doe de aardappelen en wortelen in een ovenvaste schaal en voeg een beetje olijfolie en zout toe. Zet 10 minuten in de oven, af en toe roeren.
  • Bestrooi de varkenshaas met met peper en zout. Doe boter in de pan en schroei het varkenshaasje op hoog vuur dicht, ongeveer 2 minuten per kant.
  • Leg het varkenshaasje met het braadvocht in de ovenschaal bij de aardappelen en wortelen. Laat 20 minuten in de oven. Af en toe de aardappelen en wortels omdraaien om ervoor te zorgen dat ze goed gaar worden.
  • Schil en snijd de knoflook en tijm. Verhit ondertussen boter in een pan. Voeg de knoflook en tijm toe en bak in 5-7 minuten op middelhoog vuur. Doe er 1 eetlepel bloem bij en bak 4 minuten al roerend. Voeg 150 ml bouillon toe en roer goed door elkaar, laat de saus een beetje inkoken op laag vuur.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Herstel Wachtwoord