Maaltijdbox Groningen ...

Peer mousse

Peer mousse

Recipe by David
0.0 from 0 votes
Course: NagerechtCuisine: ThuiskeukenDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

10

minutes

Recept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Pan, kom, staafmixer

INHOUD BOX

  • 600 gr peren

  • 3 eieren

  • 100gr rietsuiker

  • 1 Citroen

  • 3 Gelatine blaadjes

  • Wat je verder nodig hebt
  • Suiker

BEREIDEN

  • Schil en snijd de peren in kleine stukjes. Schenk het sap van een citroen over de stukjes peer. Week ondertussen de gelatine in koud water.
  • Mix de peren en het citroensap. Giet het mengsel in een pan en voeg 50 gram suiker toe en warm zachtjes op om de suiker te laten oplossen. Haal van het vuur en voeg de uitgelekte gelatineblaadjes toe. Roer goed door elkaar.
  • Klop het eiwit stijf en als het mengsel schuimig begint te worden kun je lepel voor lepel de rest van de suiker toe voegen aan het eiwit.
  • Schenk beetje bij beetje het eiwit bij het perenmengsel. Meng goed door elkaar en verdeel de peermousse in kleine schaaltjes en dek deze af met plastic. Zet het minstens 6 uur (of beter een hele nacht) in de koelkast.

Notities

Did you make this recipe?

Tag @maaltijdboxgroningen on Instagram and hashtag it with

Join our Facebook Group!

Follow Maaltijdbox groningen on Facebook

Auteur

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart