Peer mousse

Peer mousse

Recipe by DavidCourse: NagerechtCuisine: ThuiskeukenDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

220

kcal

Recept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Pan, kom, staafmixer

INHOUD BOX

  • Peer 600 gr peren

  • Eiren 3 eieren

  • rietsuiker 100gr rietsuiker

  • Citroen 1 Citroen

  • gelatine 3 Gelatine blaadjes

  • Wat je verder nodig hebt
  • Zuiker Suiker

BEREIDEN

  • Schil en snijd de peren in kleine stukjes. Schenk het sap van een citroen over de stukjes peer. Week ondertussen de gelatine in koud water.
  • Mix de peren en het citroensap. Giet het mengsel in een pan en voeg 50 gram suiker toe en warm zachtjes op om de suiker te laten oplossen. Haal van het vuur en voeg de uitgelekte gelatineblaadjes toe. Roer goed door elkaar.
  • Klop het eiwit stijf en als het mengsel schuimig begint te worden kun je lepel voor lepel de rest van de suiker toe voegen aan het eiwit.
  • Schenk beetje bij beetje het eiwit bij het perenmengsel. Meng goed door elkaar en verdeel de peermousse in kleine schaaltjes en dek deze af met plastic. Zet het minstens 6 uur (of beter een hele nacht) in de koelkast.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Herstel Wachtwoord