Mango met yoghurtcreme en amandelschaafsel

Mango met yoghurtcreme en amandelschaafsel

Recipe by DavidCourse: NagerechtCuisine: ThuiskeukenDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

5

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

200

kcal

Recept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: pan, kom

INHOUD BOX

  • mango Mango

  • griekse joghurt Griekse yoghurt

  • amandelschaafsel Amandelschaafsel

  • witte choco Witte choco

  • Wat je verder nodig hebt
  • Zuiker Suiker

BEREIDEN

  • Schil en snijd de mango.
  • Laat de chocolade au bain-marie smelten, als de chocolade gesmolten is voeg dan de yoghurt toe en roer goed door elkaar en zet in de koelkast.
  • Voeg de suiker in een pan samen met een theelepel water, roer en zet op middelhoog vuur. Voeg het amandelschaafsel toe wanneer het mengsel een gouden kleur begint te krijgen. Roer tot de amandelen gekarameliseerd zijn en laat afkoelen.
  • Verdeel de mango op een bord, bedek met de yoghurtcrème en de gekarameliseerde amandelen.

Notities

  • Om de chocolade au bain-marie te smelten, is het niet nodig om het op het vuur te hebben totdat hij volledig is gesmolten. Witte chocolade is meestal delicater en kan daarom verbranden en klonterig zijn. Als je ziet dat ongeveer de helft is gesmolten, haal het dan van het vuur en roer goed door elkaar.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Herstel Wachtwoord