Linzensoep met pompoen en champignons
Linzensoep met pompoen en champignons
Recipe by DavidCourse: Veganistisch, VoorgerechtCuisine: MediterraanDifficulty: GemiddeldPersonen
2
portiesBereidingstijd
10
minutesKooktijd
30
minutesCalorieën
300
kcalRecept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.
Kookmaterialen: pan, vergiet
INHOUD BOX
150g linzen
Pompoen
Bouillon
1 knoflookteentje
1 ui
120g champignons
- Wat je verder nodig hebt
Olijfolie
Zout
BEREIDEN
- Snijd de pompoen in kleine blokjes en snijd een halve ui in stukjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Snijd de knoflook fijn.
- Laat de linzen uitlekken in een vergiet.
- Verwarm in een pan een beetje olijfolie. Voeg de knoflook, ui, de pompoen en de champignons toe en bak alles 5 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de linzen toe aan de pan en bak nog even mee op middelhoog vuur.
- Voeg 500 ml bouillon toe en breng aan de kook. Verlaag het vuur, breng op smaak met zout en peper en kook ongeveer 20 minuten.