kip al ajillo met ovengroenten

kip al ajillo met ovengroenten

Recipe by DavidCourse: HoofdgerechtCuisine: ThuiskeukenDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

40

minutes
Calorieën

450

kcal

Recept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Braadpan of grote koekenpan met deksel, ovenvaste schaal

INHOUD BOX

  • Kipfilet 4 kipdrumsticks

  • Knoflook 3 knoflook teentjes

  • Citroen 1 citroen

  • Peterselie Peterselie

  • Aardappelen 4 aardappelen

  • Champignons 5 champignons

  • cherrytomaatjes 4 cherrytomaatjes

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie Olijfolie

  • Zout Zout

  • Peper Peper

BEREIDEN

  • Verwarm de oven voor op 200 ° C.
  • Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd de champignons en cherrytomaatjes in de lengte. Verdeel de aardappelenchampignons en cherrytomaatjes over de ovenschaal en sprenkel er ruim olijfolie over, breng op smaak met zout, peper.
  • Zet de ovenschaal in het midden van de oven en rooster ongeveer 30-40 minuten, schep regelmatig om.
  • Pel de knoflookteentjes. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en voeg de hele knoflookteentjes toe. Bak goudbruin op middelhoog vuur. Verwijder de knoflook uit de pan en bewaar voor later.
  • Vervolgens verhogen we het vuur een beetje en voegen we de kipdrumsticks toe. Bak in 5 minuten rondom mooi bruin.
  • Voeg de gebakken knoflookteentjes, citroensap en peterselie toe. Doe een deksel op de pan, zet het vuur lager en laat nog 5 minuten zachtjes braden, keer de kipdrumsticks halverwege om.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Herstel Wachtwoord