Tomaat gevuld met mozzarella en albahaca

Tomaat gevuld met mozzarella en albahaca

Recipe by DavidCourse: VoorgerechtCuisine: MediterraanDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

20

minutes
Calorieën

280

kcal

Recept is voor 2 personen. Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Koekenpan, ovenvaste schaal

INHOUD BOX

  • Tomaat 2 tomaten

  • Mozzarella 250 gr mozzarella

  • Ui 1/2 ui

  • Knoflook Knoflook

  • Citroen 1 citroen

  • Basilicum Basilicum

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie 2 el Olijfolie

  • Zout Zout

  • Peper Peper

BEREIDEN

  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Was de tomaten en snijd het bovenste gedeelte eraf. Schep de tomaten leeg en bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout.
  • Snijd de mozzarella in blokjes, hak de ui en de knoflook heel fijn. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook 3 minuten.
  • Doe vervolgens de mozzarella, ui, knoflook, gehakte basilicum, zout, peper, olijfolie en citroensap in een kom en roer goed door.
  • Zet de tomaten in een ovenvaste schaal en vul ze met het mengsel en besprenkel met een beetje olijfolie. Bak de tomaten in 15 minuten klaar.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Herstel Wachtwoord