Maaltijdbox Groningen ...

Spinazie, champignons en ei uit de oven

Spinazie, champignons en ei uit de oven

Recipe by DavidCourse: VegetarischCuisine: ThuiskeukenDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

450

kcal

Recept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.
Kookmaterialen: Koekenpan, pan, ovenvaste schaal

INHOUD BOX

  • Eiren 2 eieren

  • Spinazie 200g Spinazie

  • Champignons 150g Champignons

  • Knoflook Knoflook

  • Aardappelen 400g Aardappelen

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie Olijfolie

  • Zout Zout

BEREIDEN

  • Pel de knoflook en hak deze fijn. Was de spinazie en snijd het in reepjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kleine stukjes.
  • Verwarm de oven voor op 180 ° C.
  • Breng een pan met water aan de kook voor de aardappelen. Kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar.
  • Voeg in een grote koekenpan een beetje olijfolie toe. Fruit hierin de knoflook.
  • Doe de champignons erbij en bak ze 2-3 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg nu de spinazie in kleine porties toe aan de pan en bak een paar minuten. (Het is makkelijker als je de spinazie beetje bij beetje in kleine porties toevoegt i.p.v. in één keer in de pan). Als de spinazie geslonken is breng je het op smaak met zout.
  • Doe het mengsel in een ovenvaste schaal. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren open boven het kuiltje. Voeg er een beetje zout aan toe. Zet de schaal ongeveer 10 minuten in de oven. Serveer met de gekookte aardappelen.

Notities

  • Je kunt de eieren ook koken en in plakjes snijden en bovenop de spinazie met champignons leggen. Of de eieren in een pan bakken i.p.v. in de oven.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart