Maaltijdbox Groningen ...

Rijst met Champignons en Broccoli

Rijst met Champignons en Broccoli

Recipe by DavidCourse: VeganCuisine: AziatischDifficulty: Gemiddeld
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

10

minutes
Calories

250

kcal

Recept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Koekenpan, kom

INHOUD BOX

  • BroccoliBroccoli

  • KnoflookKnoflook

  • ChampignonsChampignons

  • RijstRijst

  • Wat je verder nodig hebt
  • OlijfolieOlijfolie

  • ZoutZout

BEREIDEN

  • Doe een scheutje olijfolie in een pan en voeg, als het warm is, een teentje knoflook in plakjes toe. Bak de knoflook kort en voeg daarna een kopje rijst toe. Roer gedurende 2 minuten goed door en voeg twee kopjes heet water en een beetje zout toe. Kook op hoog vuur gedurende 5-6 minuten, zet dan het vuur lager en laat nog 10 minuten sudderen.
  • Was de broccoli en snijd deze in kleine roosjes. Neem een pan met water en kook de broccoli in 3-4 minuten. Laat het daarna uitlekken.
  • Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes.
  • Doe in een grote koekenpan een scheutje olijfolie. Voeg fijngesneden knoflook en champignons toe als de olijfolie op temperatuur is. Bak 6-7 minuten op middelhoog vuur. Voeg daarna de broccoli toe aan de pan, een beetje zout en bak het geheel nog een paar minuten.
  • Voeg de rijst toe aan de broccoli, knoflook en champignons, roer goed door elkaar en laat nog 1 minuut op het vuur staan.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart