Stoofvlees met aardappelen

Stoofvlees met aardappelen

Recipe by DavidCourse: VleesCuisine: ThuiskeukenDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

20

minutes
Kooktijd

4

hours 
Calorieën

750

kcal

Recept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Braadpan of grote koekenpan met deksel

INHOUD BOX

  • Stooflap400 g Riblappen

  • Knoflook 3 Knoflooktenen

  • Ui 1 Ui

  • Aardappelen 1 kg Aardappelen

  • Rode paprika 1 Rode paprika

  • Tomaat 1 Tomaat

  • Laurier blad Laurier blad

  • Vleesbouillon Vleesbouillon

  • Wat je verder nodig hebt
  • boter Braadboter

  • Zout Zout

  • Peper Peper

  • water500 ml Water

BEREIDEN

  • Snijd de riblappen in stukken en bestrooi met zout en peper. Bak het in een braadpan met boter op hoog vuur aan alle kanten bruin.
  • Maak de rode paprika schoon en snijd in grove blokjes. Schil en snijd de ui en knoflook (hoeft niet heel fijn) en snijd de tomaat in grove stukjes.
  • Doe de paprika, ui, knoflook en tomaat bij het vlees en bak even mee op middelhoog vuur.
  • Voeg 500 ml water en een laurierblaadje toe en verkruimel een vleesbouillonblokje boven de pan, breng dit aan de kook en laat het zachtjes met deksel op de pan circa 3,5 uur stoven. Af en toe even roeren en controleren of er nog genoeg vocht in zit.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken en voeg toe aan de braadpan, kook de aardappelen ongeveer 25 minuten mee met het stoofvlees.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Herstel Wachtwoord