Maaltijdbox Groningen ...

Ovenschotel met zoete aardappel, bloemkool en gehakt

Ovenschotel met zoete aardappel, bloemkool en gehakt

Recipe by DavidCourse: VleesCuisine: ThuiskeukenDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

5

minutes
Kooktijd

20

minutes
Calorieën

750

kcal

Recept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Pan, Koekenpan, ovenvaste schaal

INHOUD BOX

  • Rundergehakt 200 g rundergehakt

  • Knoflook 1 knoflookteen

  • Bloemkool Bloemkool

  • Zoete aardappel Zoete aardappel

  • queso rallado Geraspte kaas

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie Olijfolie

  • Zout Zout

BEREIDEN

  • Was en snijd de bloemkool in middelgrote roosjes.
  • Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes.
  • Doe water in een pan. En voeg als het water kookt een beetje zout toe en voeg de bloemkool en zoete aardappel erbij. Kook tot ze beetgaar zijn.
  • Doe in een grote koekenpan een beetje olijfolie en bak het teentje knoflook.
  • Voeg vervolgens het gehakt toe met een beetje zout en bak 3-4 minuten.
  • Bloemkool en zoete aardappel toevoegen bij het gehakt en bak nog 4-5 minuten.
  • Doe het mengsel in een ovenvaste schaal. Strooi er geraspte kaas over en laat in de oven. De ovenschotel is klaar als je ziet dat de kaas is gesmolten.

Notities

    1 Reactie
    1. Wat een simpel recept en smaakt goed zeg!
      Gehakt iets meer gekruid (ital.kr/paprikapoeder/knoflookpoeder) en ui meegebakken. Zelf de geitenkaas opgemaakt voor mijn portie. De kids en manlief lkkr kaas gestrooit! Kon zo maar eens een blijvertje worden! Top!

    Laat een reactie achter

    maaltijdboxgroningen
    Logo
    Maaltijdbox Groningen ...
    Shopping cart