Roerbak met zoete aardappel
Recipe by DavidCourse: VeganistischCuisine: MediterraanDifficulty: MakkelijkPersonen
2
portiesBereidingstijd
10
minutesKooktijd
25
minutesCalorieën
280
kcalRecept is voor 2 personen. Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.
Kookmaterialen: Koekenpan, vergiet
INHOUD BOX
200g rijst
150g kikkererwten
1 zoete aardappel
200g champignons
2 knoflook teentjes
- Wat je verder nodig hebt
2 el Olijfolie
Zout
BEREIDEN
- Snijd een knoflookteentje fijn. Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan en bak de knoflook 30 seconden. Voeg 200 gram rijst toe en roer goed door elkaar. Voeg 300 ml heet water en een theelepel zout toe en kook gedurende 7 minuten op hoog vuur, zet dan het vuur lager en laat nog 8 minuten sudderen. (Als het al het water heeft opgenomen en de rijst is nog steeds hard, voeg dan nog een beetje water toe.
- Schil terwijl de rijst kookt de zoete aardappel. Snijd in kleine blokjes en kook ongeveer 10 minuten in een pan met water.
- Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.
- Maak de champignons schoon en snijd in plakjes.
- Fruit in een koekenpan een in kleine stukjes gesneden knoflookteentje circa 30 seconden. Bak de champignons een paar minuten mee. Voeg de kikkererwten en zoete aardappelblokjes toe en breng op smaak met een beetje zout. Bak het geheel 8-10 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de rijst toe en laat nog 1-2 minuten op het vuur staan.
Notities
- Je kunt naar smaak wat kruiden toevoegen, bijvoorbeeld een beetje komijn, curry of kurkuma.