kip enchiladas
Recipe by DavidCourse: VleesCuisine: MexicaansDifficulty: MakkelijkPersonen
2
portiesBereidingstijd
10
minutesKooktijd
30
minutesCalorieën
400
kcalRecept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.
Kookmaterialen: Koekenpan, ovenvaste schaal, kom
INHOUD BOX
250 g Kipfilet
Geraspte kaas
Koriander
1 rode paprika
1 ui
Tomatenpuree
Wraps/ Tortillas
- Wat je verder nodig hebt
Olijfolie
Zout
Peper
BEREIDEN
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Verwarm in een grote koekenpan een beetje olijfolie toe en bak de ui en paprika op middelhoog vuur enkele minuten.
- Snijd de kip in kleine stukjes en bestrooi met peper en zout .
- Voeg als de groenten zacht zijn de kip toe aan de pan en bak tot ze gaar zijn.
- Voeg wat tomatensaus toe aan de kip. Laat het een minuut op laag vuur staan.
- Voeg de kip met groenten in een kom en voeg de helft van de kaas toe. Goed mengen.
- Vul elke tortilla met de vulling die je zojuist hebt gemaakt.
- Giet tomatensaus in een ovenvaste schaal en leg de tortilla’s in de schaal en bestrooi met kaas. Laat ongeveer 15 minuten in de oven te zitten.
- Haal de schaal uit de oven en verdeel de gehakte koriander erover.
Notities
- Je kunt de tomatensaus wat pittiger maken door er chilipoeder aan toe te voegen.