Rijst met linzen, courgette en zoete aardappel

Rijst met linzen, courgette en zoete aardappel

Recipe by DavidCourse: VeganistischCuisine: MediterraanDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

20

minutes
Calorieën

290

kcal

Recept is voor 2 personen. Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Koekenpan, vergiet

INHOUD BOX

  • Zoete aardappel 1 zoete aardappel

  • Courgette 1 courgette

  • Knoflook 2 knoflook teentjes

  • Rijst 200g rijst

  • Linzen 200g linzen

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie 2 el Olijfolie

  • ZoutZout

BEREIDEN

  • Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en voeg 200 gram rijst toe en roer door elkaar. Voeg 300 ml heet water en een theelepel zout toe en kook gedurende 7 minuten op hoog vuur, zet dan het vuur lager en laat nog 8 minuten sudderen. (Als het al het water heeft opgenomen en de rijst is nog steeds hard, voeg dan nog een beetje water toe.
  • Schil en snijd de zoete aardappel in kleine stukjes. Was en snijd de courgette in kleine stukjes. Hak 2 teentjes knoflook heel fijn. Laat de linzen uitlekken in een vergiet.
  • Verwarm in een grote koekenpan een beetje olijfolie. Bak de knoflook 30 seconden en voeg de zoete aardappel toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de courgettestukjes toe aan de pan en bak samen met de rest nog eens 5-7 minuten, tot de courgette zacht is.
  • Doe de uitgelekte linzen en de rijst erbij en breng op smaak met zout. Meng alles goed door elkaar en laat alles nog 3-4 minuten mee bakken.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Logo
Herstel Wachtwoord
Shopping cart