Aubergine lasagne met soja
Recipe by DavidCourse: VeganistischCuisine: MediterraanDifficulty: MakkelijkPersonen
2
portiesBereidingstijd
10
minutesKooktijd
30
minutesCalorieën
300
kcalRecept is voor 2 personen. Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.
Kookmaterialen: Koekenpan, vergiet
INHOUD BOX
1 aubergine
1-2 knoflook teentjes
1 courgette
Tomatenpuree
150gr sojabrokken
1 ui
- Wat je verder nodig hebt
2 el Olijfolie
Zout
BEREIDEN
- Bereid de sojabrokken volgens aanwijzing die staat aangegeven op de verpakking.
- Was de aubergine en snijd in plakjes van ongeveer 1,5 centimeter dik en bestrooi met zout.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de knoflook fijn en de ui en courgette in kleine stukjes.
- Verwarm in een koekenpan een beetje olijfolie. Bak de knoflook, ui en courgette op middelhoog vuur gedurende 6-8 minuten.
- Leg de aubergine plakjes op een bakplaat en zet in de oven circa 10 minuten.
- Voeg de sojabrokken toe aan de koekenpan en breng op smaak met zout en bak 5 minuten mee met de knoflook, ui en courgette en meng de tomatenpuree door het mengsel.
- Neem een ovenschaal en begin met een laagje saus. Verdeel daarover de gebakken aubergine plakjes. Herhaal de stappen totdat alle saus en aubergine plakjes op zijn.
- Bak de aubergine lasagne in 15 minuten af in de oven op 180 graden.