Aubergine lasagne met soja

Aubergine lasagne met soja

Recipe by DavidCourse: VeganistischCuisine: MediterraanDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

30

minutes
Calorieën

300

kcal

Recept is voor 2 personen. Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Koekenpan, vergiet

INHOUD BOX

  • Aubergine 1 aubergine

  • Knoflook 1-2 knoflook teentjes

  • Courgette 1 courgette

  • Tomatenpuree Tomatenpuree

  • sojabrokken 150gr sojabrokken

  • Ui 1 ui

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie 2 el Olijfolie

  • Zout Zout

BEREIDEN

  • Bereid de sojabrokken volgens aanwijzing die staat aangegeven op de verpakking.
  • Was de aubergine en snijd in plakjes van ongeveer 1,5 centimeter dik en bestrooi met zout.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de knoflook fijn en de ui en courgette in kleine stukjes.
  • Verwarm in een koekenpan een beetje olijfolie. Bak de knoflook, ui en courgette op middelhoog vuur gedurende 6-8 minuten.
  • Leg de aubergine plakjes op een bakplaat en zet in de oven circa 10 minuten.
  • Voeg de sojabrokken toe aan de koekenpan en breng op smaak met zout en bak 5 minuten mee met de knoflook, ui en courgette en meng de tomatenpuree door het mengsel.
  • Neem een ovenschaal en begin met een laagje saus. Verdeel daarover de gebakken aubergine plakjes. Herhaal de stappen totdat alle saus en aubergine plakjes op zijn.
  • Bak de aubergine lasagne in 15 minuten af in de oven op 180 graden.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Herstel Wachtwoord