Maaltijdbox Groningen ...

Rijst linzenburger met rucola en tomaat

Rijst linzenburger met rucola en tomaat

Recipe by DavidCourse: VeganistischCuisine: MediterraanDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

30

minutes
Calorieën

300

kcal

Recept is voor 2 personen. Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Koekenpan, vergiet

INHOUD BOX

  • Knoflook 2 knoflook teentjes

  • Ui 1 ui

  • Wortel 3 wortels

  • tarwemeel 1 kopje tarwemeel

  • SojasausSoja saus

  • hamburgerbroodjes Hamburgerbroodjes

  • Linzen 150g linzen

  • rucola Rucola

  • Rijst 75g rijst

  • Tomaat 1 tomaat

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie 3 el Olijfolie

BEREIDEN

  • Schil en hak de ui en de wortels in hele kleine stukjes.
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet. Maal ze met een keukenmachine fijn. (of prak ze met een vork heel fijn).
  • Fruit in een koekenpan met een beetje olie de ui en de gehakte wortel op middelhoog vuur. Voeg na 5 minuten de linzen en sojasaus toe. Bak het geheel 3 minuten. Zet het vuur uit en zet het mengsel aan de kant.
  • Kook de rijst volgens aanwijzing van de verpakking. Voeg de gekookte rijst samen met het mengsel en roer goed door elkaar. Laat het een half uur afkoelen in de koelkast zodat het mengsel hard wordt.
  • Haal het mengsel uit de koelkast en maak er burgers van. Haal ze door een beetje tarwemeel en bak ze in een pan met een beetje olie ongeveer 3 minuten per kant. Serveer de hamburgers op een broodje met rucola en tomaat.

Notities

    We kijken uit naar je ideeën

    Laat een reactie achter

    maaltijdboxgroningen
    Logo
    Maaltijdbox Groningen ...
    Shopping cart