Quinoa met kip, rode paprika en doperwtjes

Quinoa met kip, rode paprika en doperwtjes

Recipe by DavidCourse: VleesCuisine: MediterraanDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

5

minutes
Kooktijd

20

minutes
Calorieën

250

kcal

Recept is voor 4 personen.
Dit recept voor 2 personen? Halveer de ingrediënten.

Kookmaterialen: Koekenpan, vergiet

INHOUD BOX

  • quinoa 200g quinoa

  • Kipfilet 250g kipfilet

  • Ui 1/2 ui

  • Rode paprika 1 rode paprika

  • doperwtjes 100 gram doperwtjes

  • Knoflook 1 teentje knoflook

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie Olijfolie

  • Zout Zout

BEREIDEN

  • Spoel de quinoa in een vergiet schoon onder de kraan, voeg 400 ml water bij de quinoa en breng aan de kook. Wacht tot het water kookt, doe vervolgens de deksel op de pan en zet het vuur lager. Over het algemeen kook je quinoa in 15 minuten, maar je kunt ook wachten totdat de quinoa al het water heeft opgenomen.
  • Snijd de kip in blokjes en bestrooi met een beetje zout. Bak de kipblokjes in een koekenpan met een beetje olijfolie tot ze bruin en gaar zijn.
  • Was en snijd de rode paprika en ui in reepjes. Laat de erwten uitlekken in een vergiet.
  • Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan. Bak de ui op middelhoog vuur een paar minuten en voeg dan de reepjes rode paprika toe en bak 2-3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de erwten toe aan de pan. Kook op middelhoog vuur gedurende 4-5 minuten. Voeg eventueel wat meer olijfolie toe.
  • Voeg als laatste de gebakken kipblokjes en de quinoa toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en laat het nog 1-2 minuten meebakken.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Logo
Herstel Wachtwoord
Shopping cart