kip roerbak met aardappel en rode paprika
Recipe by DavidCourse: VleesCuisine: ThuiskeukenDifficulty: MakkelijkPersonen
2
portiesBereidingstijd
10
minutesKooktijd
25
minutesCalorieën
350
kcalRecept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.
Kookmaterialen: Koekenpan
INHOUD BOX
250g kipfilet
1 ui
4 aardappelen
1 rode paprika
- Wat je verder nodig hebt
Olijfolie
Zout
BEREIDEN
- Snijd de ui in stukjes en de rode paprika in reepjes. Schil de aardappelen en snijd ze in vrij kleine blokjes.
- Snijd de kipfilet in reepjes of blokjes en voeg een beetje zout toe.
- Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan. Bak de kip goudbruin. Voeg vervolgens de ui en de in reepjes gesneden rode paprika toe en bak samen met de stukjes kip nog 2-3 minuten. Leg het mengsel even apart op een bord.
- Voeg in diezelfde pan eventueel nog wat olijfolie toe en bak de aardappelstukjes ongeveer 5-6 minuten. Voeg de kip, ui en rode paprika toe en bak het geheel nog een paar minuten.