Bonenschotel met courgette en mais
Bonenschotel met courgette en mais
Recipe by DavidCourse: VeganistischCuisine: MediterraanDifficulty: GemiddeldPersonen
2
portiesBereidingstijd
10
minutesKooktijd
25
minutesCalorieën
321
kcalRecept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.
Kookmaterialen: pan, vergiet
INHOUD BOX
200gr bruine bonen
200gr rijst
1 courgette
1 ui
1 tomaat
1 knoflookteentje
1 groene paprika
100gr mais
- Wat je verder nodig hebt
Olijfolie
Zout
BEREIDEN
- Voeg 200 gram rijst toe en roer goed door elkaar. Voeg 300 ml heet water en een theelepel zout toe en kook gedurende 7 minuten op hoog vuur, zet dan het vuur lager en laat nog 8 minuten sudderen. (Als het al het water heeft opgenomen en de rijst is nog steeds hard, voeg dan nog een beetje water toe.
- Snijd de ui, courgette, tomaat en paprika in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn.
- Verwarm een beetje olijfolie in de pan en bak de knoflook, ui en paprika op middelhoog vuur 5 minuten.
- Voeg daarna de in kleine stukjes gesneden tomaat toe en bak een paar minuten mee.
- Bak de courgette samen met de rest van de groenten nog 5 minuten.
- Voeg de uitgelekte mais en bonen, een half kopje water en een beetje zout toe en bak het geheel nog 5-7 minuten.
- Serveer met rijst.