Kikkererwtencurry met rijst
Recipe by DavidCourse: VeganistischCuisine: MediterraanDifficulty: MakkelijkPersonen
2
portiesBereidingstijd
10
minutesKooktijd
25
minutesCalorieën
300
kcalRecept is voor 2 personen. Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.
Kookmaterialen: Koekenpan, vergiet
INHOUD BOX
200g rijst
200g kikkererwten
1 ui
1 knoflook teentje
1 tl Kerriepoeder
1 tl Komijnpoeder
- Wat je verder nodig hebt
2 el Olijfolie
Zout
BEREIDEN
- Voeg 200 gram rijst toe en roer goed door elkaar. Voeg 300 ml heet water en een theelepel zout toe en kook gedurende 7 minuten op hoog vuur, zet dan het vuur lager en laat nog 8 minuten sudderen. (Als het al het water heeft opgenomen en de rijst is nog steeds hard, voeg dan nog een beetje water toe.
- Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Snijd een ui in hele dunne reepjes en bak in een pan met olijfolie. Voeg na 3-4 minuten de kikkererwten toe en bak 1 minuut mee.
- Breng op smaak met de komijn, kerrie en een beetje zout en bak nog 5 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de rijst toe aan de pan. Meng alles goed door elkaar.
Notities
- Ook lekker om een paar muntblaadjes toe te voegen.