Maaltijdbox Groningen ...

Kikkererwtencurry met rijst

Kikkererwtencurry met rijst

Recipe by David
0.0 from 0 votes
Course: VeganistischCuisine: MediterraanDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

25

minutes

Recept is voor 2 personen. Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Koekenpan, vergiet

INHOUD BOX

  • 200g rijst

  • 200g kikkererwten

  • 1 ui

  • 1 knoflook teentje

  • 1 tl Kerriepoeder

  • 1 tl Komijnpoeder

  • Wat je verder nodig hebt
  • 2 el Olijfolie

  • Zout

BEREIDEN

  • Voeg 200 gram rijst toe en roer goed door elkaar. Voeg 300 ml heet water en een theelepel zout toe en kook gedurende 7 minuten op hoog vuur, zet dan het vuur lager en laat nog 8 minuten sudderen. (Als het al het water heeft opgenomen en de rijst is nog steeds hard, voeg dan nog een beetje water toe.
  • Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Snijd een ui in hele dunne reepjes en bak in een pan met olijfolie. Voeg na 3-4 minuten de kikkererwten toe en bak 1 minuut mee.
  • Breng op smaak met de komijn, kerrie en een beetje zout en bak nog 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de rijst toe aan de pan. Meng alles goed door elkaar.

Notities

  • Ook lekker om een paar muntblaadjes toe te voegen.

Did you make this recipe?

Tag @maaltijdboxgroningen on Instagram and hashtag it with

Join our Facebook Group!

Follow Maaltijdbox groningen on Facebook

Auteur

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart