Kikkererwtencurry met rijst

Kikkererwtencurry met rijst

Recipe by DavidCourse: VeganistischCuisine: MediterraanDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

25

minutes
Calorieën

300

kcal

Recept is voor 2 personen. Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Koekenpan, vergiet

INHOUD BOX

  • Rijst 200g rijst

  • Garbanzos 200g kikkererwten

  • Ui 1 ui

  • Knoflook 1 knoflook teentje

  • kerriepoeder 1 tl Kerriepoeder

  • Komijn1 tl Komijnpoeder

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie 2 el Olijfolie

  • ZoutZout

BEREIDEN

  • Voeg 200 gram rijst toe en roer goed door elkaar. Voeg 300 ml heet water en een theelepel zout toe en kook gedurende 7 minuten op hoog vuur, zet dan het vuur lager en laat nog 8 minuten sudderen. (Als het al het water heeft opgenomen en de rijst is nog steeds hard, voeg dan nog een beetje water toe.
  • Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Snijd een ui in hele dunne reepjes en bak in een pan met olijfolie. Voeg na 3-4 minuten de kikkererwten toe en bak 1 minuut mee.
  • Breng op smaak met de komijn, kerrie en een beetje zout en bak nog 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de rijst toe aan de pan. Meng alles goed door elkaar.

Notities

  • Ook lekker om een paar muntblaadjes toe te voegen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Logo
Herstel Wachtwoord
Shopping cart