Kikkererwten met spinazie en ei

Kikkererwten met spinazie en ei

Recipe by DavidCourse: VegetarischCuisine: ThuiskeukenDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

20

minutes
Calorieën

370

kcal

Recept is voor 2 personen. Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Koekenpan

INHOUD BOX

  • Garbanzos 250g kikkererwten

  • Ui 1 ui

  • Spinazie 200g spinazie

  • Knoflook 2 knoflook teentjes

  • Komijn1 tl komijn

  • Paprika poeder 1 tl paprika poeder

  • Laurier blad 1 laurier blad

  • Eiren 1 ei

  • Tomatenpuree 100ml tomatensaus

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie 2 el Olijfolie

  • ZoutZout

  • Peper Peper

BEREIDEN

  • Maak de spinazie schoon, verwijder het harde deel van de steel en snijd het fijn. Snijd de knoflook en ui fijn.
  • Verwarm in een pan een beetje olijfolie en voeg de knoflook toe. Bak dit ongeveer 1 minuut en voeg dan de ui erbij en bak 5 minuten.
  • Voeg de paprika poeder toe en roer goed door elkaar. (Pas op dat de paprika poeder niet verbrandt). Doe de tomatensaus en het laurierblad erbij. Laat dit onder af en toe roeren even warm worden en voeg dan al roerend beetje bij beetje de spinazieblaadjes toe.
  • Als de spinazie wat geslonken is voeg dan de kikkererwten (met vocht) toe aan de pan en breng op smaak met komijn, peper en zout en laat het geheel circa 8 minuten stoven. Kook ondertussen een ei. Serveer het ei bij de kikkererwten of snijd het in stukjes en meng het door de kikkererwten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Herstel Wachtwoord