Sukade met aardappeltjes en doperwtjes

Sukade met aardappeltjes en doperwtjes

Recipe by DavidCourse: VleesCuisine: ThuiskeukenDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

2

hours 

40

minutes
Calorieën

470

kcal

Recept is voor 2 personen. Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Braadpan, vergiet, keukenpapier

INHOUD BOX

  • sukadelap 400g Sukadelap

  • Aardappelen 500g aardappelen

  • Tomatenpuree 100g tomatensaus

  • Ui 1 ui

  • Knoflook 1 teentje knoflook

  • doperwtjes 150g doperwtjes

  • Wortel 2 wortels

  • Laurier blad 1 Laurier blad

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie 2 el Olijfolie

  • Zout1 el Zout

BEREIDEN

  • Dep het vlees droog met keukenpapier. Snijd de sukade in stukjes. Verwarm olijfolie in een pan en bak het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan.
  • Snijd de ui en knoflook fijn en de wortel in kleine stukjes. Voeg nog een beetje olijfolie toe aan de pan en bak de knoflook een paar seconden. Voeg dan de ui en de in stukjes gesneden wortel toe en bak dit circa 3 minuten.
  • Voeg het vlees toe aan de pan. Voeg ook de tomatensaus toe.
  • Laat een minuut koken en voeg als het begint te koken het laurierblad en een beetje water toe tot het vlees net onderstaat. Stoof het geheel in circa 2,5 uur zachtjes gaar.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken en kook de aardappelen ongeveer 25 minuten mee. Voeg de laatste 5 minuten de uitgelekte doperwtjes toe.

maaltijdboxgroningen
Herstel Wachtwoord