Groente ratatouille met rijst

Groente ratatouille met rijst

Recipe by DavidCourse: VeganistischCuisine: MediterraanDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

25

minutes
Calorie├źn

280

kcal

Recept is voor 2 personen. Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingredi├źnten.

Kookmaterialen: Koekenpan met deksel

INHOUD BOX

  • Ui 1 ui

  • Rode paprika 1/2 rode paprika

  • Groene paprika1/2 groene paprika

  • Courgette 1/2 courgette

  • Aubergine 1/2 aubergine

  • Tomaat 2 tomaten

  • Rijst 150g rijst

  • Knoflook 1 teentje knoflook

  • Paprika poeder 2 tl paprikapoeder

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie 2 el Olijfolie

  • Zout Zout

BEREIDEN

  • Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de aubergine, de tomaten, de halve courgette en de halve rode en groene paprika in blokjes van 2 bij 2 cm.
  • Kook de rijst volgens aanwijzingen van de verpakking.
  • Verwarm in een koekenpan een beetje olijfolie. Bak de knoflook 30 seconden en doe dan de gesneden ui erbij en bak 3 minuten. Voeg de aubergine toe en bak op hoog vuur circa 5 minuten. Voeg de courgette, paprika en paprikapoeder toe en bak het geheel nog eens 5 minuten.
  • Voeg de gesneden tomaat erbij en laat het met de deksel op de pan 10 minuten stoven. Breng op smaak met zout.
  • Serveer de rijst bij de ratatouille.

maaltijdboxgroningen
Herstel Wachtwoord