Aubergine met rijst en tomaat

Aubergine met rijst en tomaat

Recipe by DavidCourse: VeganistischCuisine: MediterraanDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

20

minutes
Calorie├źn

280

kcal

Recept is voor 2 personen. Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingredi├źnten.

Kookmaterialen: Koekenpan, keukenpapier

INHOUD BOX

  • Aubergine 1 aubergine

  • Rijst 150g rijst

  • Tomaat 2 tomaten

  • citroensapBeetje citroensap

  • Knoflook 1 teentje knoflook

  • Komijn Komijn

  • Paprika poeder Paprikapoeder

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie 2 el Olijfolie

BEREIDEN

  • Was de aubergines en snijd ze in dunne plakjes (ongeveer 1 cm dik). Was de tomaten en hak ze heel fijn, hak ook het teentje knoflook fijn.
  • Bak de aubergines in een koekenpan met olie een paar seconden per kant. Haal de pan van het vuur en leg de aubergine plakjes op keukenpapier.
  • Kook de rijst volgens aanwijzingen van de verpakking.
  • Bak de knoflook in een pan met wat olijfolie. Voeg na 30 seconden de in stukjes gesneden tomaat, de komijn en de paprikapoeder toe. Laat alles 5 minuten stoven en voeg dan de aubergine plakjes en het citroensap toe. Meng goed door elkaar.

maaltijdboxgroningen
Herstel Wachtwoord