Flespompoen gevuld met couscous en groenten

Flespompoen gevuld met couscous en groenten

Recipe by DavidCourse: VeganistischCuisine: ThuiskeukenDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

25

minutes
Calorieën

200

kcal

Recept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Koekenpan, kom, staafmixer

INHOUD BOX

  • Flespompoen 1 Flespompoen

  • Courgette 1/2 courgette

  • Ui 1 ui

  • Champignons 4 champignons

  • Groene paprika1/2 groene paprika

  • couscous200g Couscous

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie Olijfolie

  • Zout Zout

BEREIDEN

  • Snijd de pompoen in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes, besprenkel elke helft met een beetje olie en zet ze 20 minuten in de oven op 180 ° C. Haal ze uit de oven en verwijder het pompoenvlees met een lepel, laat een beetje op de kanten zitten zodat ze hun vorm behouden en later zonder problemen gevuld kunnen worden. Hak het pompoenvlees fijn.
  • Snijd de ui, de groene paprika, champignons en de courgette in kleine blokjes.
  • Verwarm in een grote koekenpan een beetje olie en bak de groenten 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg het gesneden pompoenvlees toe aan de pan en bak het samen met de rest een paar minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout.
  • Verwarm ondertussen 220 ml water in een pan tot het begint te koken. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en leg de deksel op de pan. Laat het ongeveer 5 minuten wellen en roer daarna de korrels los met een vork. Breng eventueel op smaak met zout, peper en een beetje olijfolie.
  • Meng de couscous met het groentemengsel en vul hiermee de pompoen helften.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Herstel Wachtwoord