Aubergine gevuld met prei en champignons

Aubergine gevuld met prei en champignons

Recipe by DavidCourse: VeganistischCuisine: MediterraanDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

30

minutes
Calorieën

280

kcal

Recept is voor 2 personen. Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Koekenpan

INHOUD BOX

  • Aubergine 1 aubergine

  • Knoflook 1 teentje knoflook

  • Champignons 4 champignons

  • Prei 1 Prei

  • mais90 gr mais

  • zwarte olijven 6 zwarte olijven

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie 2 el Olijfolie

  • ZoutZout

BEREIDEN

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd kleine sneden in het vruchtvlees van de aubergine. Besprenkel met een beetje olie en bak 18-20 minuten. Haal de aubergine eruit en laat het een paar minuten afkoelen. Lepel het vruchtvlees er voorzichtig uit en zet apart.
  • Pel en snijd de knoflook fijn. Maak de champignons schoon en snijd in stukjes en hak de prei fijn.
  • Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en de fijngehakte prei een paar minuten.
  • Voeg dan het uitgelepelde vruchtvlees van de aubergine en champignons toe en breng op smaak met een beetje zout. Bak de groenten tot ze goudbruin en zacht zijn.
  • Zet het vuur uit en voeg de in plakjes gesneden olijven en maïs toe en roer goed door. Vul de aubergine helften met het mengsel.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Herstel Wachtwoord