Aardappelpuree met champignons en doperwtjes
Aardappelpuree met champignons en doperwtjes
Recipe by DavidCourse: VeganistischCuisine: MediterraanDifficulty: MakkelijkPersonen
2
portiesBereidingstijd
10
minutesKooktijd
30
minutesCalorieën
370
kcalRecept is voor 2 personen. Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.
Kookmaterialen: Koekenpan, vergiet, aardappelstamper
INHOUD BOX
2 aardappels
1/2 ui
150g champignons
120g Doperwtjes
1 teentje knoflook
- Wat je verder nodig hebt
2 el Olijfolie
1 el Zout
BEREIDEN
- Schil en snijd de aardappelen. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappelen circa 20 minuten. Bewaar het kookvocht en stamp de aardappelen met een aardappelstamper en breng op smaak met zout. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree wat smeuïger te maken.
- Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de ui in ringen en laat de doperwten uitlekken in een vergiet.
- Verwarm in een grote koekenpan een beetje olijfolie. Fruit de knoflook en ui een minuut op middelhoog vuur. Voeg nu de champignons toe en bak gedurende 5-7 minuten op middelhoog vuur. Voeg de erwtjes toe en bak even mee.
- Serveer de aardappelpuree met de gebakken champignons en doperwtjes op een bord.