Aardappelpuree met champignons en doperwtjes

Aardappelpuree met champignons en doperwtjes

Recipe by DavidCourse: VeganistischCuisine: MediterraanDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

30

minutes
Calorieën

370

kcal

Recept is voor 2 personen. Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Koekenpan, vergiet, aardappelstamper

INHOUD BOX

  • Aardappelen 2 aardappels

  • Ui 1/2 ui

  • Champignons 150g champignons

  • doperwtjes 120g Doperwtjes

  • Knoflook 1 teentje knoflook

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie 2 el Olijfolie

  • Zout1 el Zout

BEREIDEN

  • Schil en snijd de aardappelen. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappelen circa 20 minuten. Bewaar het kookvocht en stamp de aardappelen met een aardappelstamper en breng op smaak met zout. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree wat smeuïger te maken.
  • Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de ui in ringen en laat de doperwten uitlekken in een vergiet.
  • Verwarm in een grote koekenpan een beetje olijfolie. Fruit de knoflook en ui een minuut op middelhoog vuur. Voeg nu de champignons toe en bak gedurende 5-7 minuten op middelhoog vuur. Voeg de erwtjes toe en bak even mee.
  • Serveer de aardappelpuree met de gebakken champignons en doperwtjes op een bord.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Herstel Wachtwoord