Maaltijdbox Groningen ...

Couscous met kikkererwtenstoof

Couscous met kikkererwtenstoof

Recipe by DavidCourse: VeganistischCuisine: MediterraanDifficulty: Gemiddeld
Personen

2

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

35

minutes

Recept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Koekenpan, vergiet

INHOUD BOX

  • couscous250 gram couscous

  • Knoflook2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • Tomaat 2 tomaten, in blokjes gesneden

  • Ui 1 ui, gesnipperd

  • Kikkererwten 400 gram kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)

  • Groene paprika 2 paprika’s, in blokjes gesneden

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie2 eetlepels olijfolie
    Komijn1 theelepel komijnpoeder
    Paprika poeder1 theelepel paprikapoeder
    bouillon500 ml groentebouillon
    Peper Peper

  • Zout Zout

BEREIDEN

  • Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking en zet opzij.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  • Voeg de paprika’s toe en bak deze 5 minuten mee.
  • Voeg de kikkererwten, tomaten, komijnpoeder en paprikapoeder toe en roer goed door
  • Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook
  • Zet het vuur laag en laat de stoofpot 20 minuten sudderen.
  • Breng de stoofpot op smaak met zout en peper.

Notities

  • Serveer de couscous met de kikkererwtenstoof erbovenop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart