Couscous met kikkererwten en paprika
Couscous met kikkererwten en paprika
Recipe by DavidCourse: VeganistischCuisine: MediterraanDifficulty: GemiddeldPersonen
2
portiesBereidingstijd
10
minutesKooktijd
20
minutesCalorieën
320
kcalRecept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.
Kookmaterialen: Koekenpan, vergiet, rasp
INHOUD BOX
200g Couscous
2 knoflook teentjes
1 tomaat
1 ui
200 gram kikkererwten
1 groene paprika
- Wat je verder nodig hebt
Olijfolie
Zout
BEREIDEN
- Verwarm 220 ml water in een pan tot het begint te koken. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en leg de deksel op de pan. Laat het ongeveer 5 minuten wellen en roer daarna de korrels los met een vork. Breng eventueel op smaak met zout, peper en een beetje olijfolie. Zet op het vuur een kopje water met een beetje zout en twee eetlepels olijfolie. Voeg, voordat het kookt, het kopje couscous toe en zet het vuur uit. Laat het zitten totdat het gehydrateerd is.
- Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.
- Snijd de ui, knoflook en groene paprika in reepjes. Was en rasp de tomaat.
- Verwarm in een grote koekenpan een beetje olijfolie. Voeg de ui en de reepjes groene paprika toe. Bak gedurende 10 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de geraspte tomaat, de kikkererwten en een beetje zout toe. Bak op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.
- Doe de couscous op een bord en daarop de kikkererwten met de groenten.