Aardappel gevuld met broccoli

Aardappel gevuld met broccoli

Recipe by DavidCourse: VeganistischCuisine: MediterraanDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

30

minutes
Calorieën

380

kcal

Recept is voor 2 personen. Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Koekenpan, pan

INHOUD BOX

  • Aardappelen 3 aardappels

  • Knoflook1 teentje knoflook

  • Ui 1/2 ui

  • Broccoli Broccoli

  • Wat je verder nodig hebt
  • Zout1 el Zout

BEREIDEN

  • Was de aardappelen onder de kraan. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen ongeveer 20 minuten. Giet ze af en laat ze afkoelen (belangrijk omdat ze anders bij het snijden breken en de schil loslaat).
  • Als de aardappelen wat afgekoeld zijn, snijd ze dan in de lengte door en schep ze leeg met een lepel. Haal niet alles eruit, laat nog wat zitten aan de kanten. Snijd het kruim van de aardappelen fijn.
  • Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Pel en snijd een knoflook en ui fijn.
  • Verwarm in een koekenpan een beetje olie. Bak de knoflook en ui op middelhoog vuur 2 minuten en voeg dan de broccoli toe en bak nog een paar minuten.
  • Voeg het aardappelkruim toe aan de pan en breng op smaak met zout. Bak het geheel op middelhoog vuur gedurende 6-7 minuten, af en toe roeren.
  • Vul de gehalveerde aardappelen met het mengsel.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Herstel Wachtwoord