Maaltijdbox Groningen ...

Thaise rode curry met kip en rijst

Thaise rode curry met kip en rijst

Recipe by DavidCourse: VleesCuisine: Thaise keukenDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

30

minutes
Calorieën

350

kcal

Recept is voor 2 personen. Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Koekenpan met deksel

INHOUD BOX

  • Kipfilet 2 kipfilets, in blokjes gesneden

  • Rode paprika 1 rode paprika, in reepjes gesneden

  • Groene paprika1 groene paprika, in reepjes gesneden

  • Rijst 2 kopjes gekookte witte rijst

  • Ui 1 ui, fijngehakt

  • Knoflook 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie 2 el Olijfolie

  • rietsuiker 1 el suiker

BEREIDEN

  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de kipfiletblokjes toe en bak tot ze goudbruin zijn, ongeveer 8-10 minuten.
  • Voeg de paprika’s toe en bak nog 5 minuten.
  • Voeg ongeveer 4 el Thaise rode currypasta toe en bak 1-2 minuten tot de geur vrijkomt.
  • Voeg de 1 blikje kokosmelk (400 ml) en suiker toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat ongeveer 10 minuten sudderen tot de saus dikker wordt.
  • Serveer de Thaise rode curry over de gekookte rijst.

Notities

  • Garneer met verse koriander.

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart