Maaltijdbox Groningen ...

Bloemkool currysoep

Bloemkool currysoep

Recipe by DavidCourse: VegetarischCuisine: ThuiskeukenDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

25

minutes
Calorieën

350

kcal

Recept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Pan, Koekenpan, ovenvaste schaal

INHOUD BOX

  • Bloemkool 1 middelgrote bloemkool, in roosjes gesneden

  • Knoflook3 teentjes knoflook, fijngehakt

  • Ui1 ui, fijngehakt
    kerriepoeder2 el currypoeder
    bouillon4 kopjes groentebouillon

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie 2 eetlepels olijfolie

  • Zout Zout
    Peper Peper

BEREIDEN

  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de currypoeder toe en bak 1-2 minuten tot de geur vrijkomt.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak nog 5 minuten, tot ze licht bruin zijn.
  • Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat ongeveer 20 minuten sudderen, tot de bloemkool zacht is.
  • Voeg de kokosmelk toe en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.

Notities

  • Verdeel de soep over kommen en garneer met verse koriander.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart