Maaltijdbox Groningen ...

Sticky tamarinde & gember tempeh met sugar snaps

Sticky tamarinde & gember tempeh met sugar snaps

Recipe by David
0.0 from 0 votes
Course: VeganistischCuisine: IndonesischDifficulty: Gemiddeld
Personen

2

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

30

minutes

Recept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Koekenpan, keukenpapier

INHOUD BOX

  • 200g tempeh

  • 1 rode peper

  • 3 tenen knoflook

  • Gember

  • 100g cherrytomaten

  • 200g kastanjechampignons

  • 200g sugar snaps

  • 1 tl tamarinde pasta

  • Wat je verder nodig hebt
  • Zout

  • Olijfolie

  • Water

BEREIDEN

  • Snijd de tempeh in dunne reepjes. Verwarm een laagje olie in een koekenpan en bak de tempeh aan alle kanten bruin en krokant. Haal de tempeh uit de pan en leg deze op keukenpapier.
  • Snijd 2 tenen knoflook, deze mogen best grof gesneden worden en snijd de halve rode peper (haal de zaadlijst eruit als je niet van heel pittig houdt).
  • Schil de gember (1 cm) en hak dit fijn. Bak dit alles samen in de koekenpan.
  • Meng 1 theelepel tamarindepasta met ¼ beker water en voeg dit toe.
  • Doe als laatste de cherrytomaten in de pan en breng eventueel op smaak met zout.
  • Kook tot de cherrytomaten zacht zijn. Voeg de gebakken tempeh reepjes toe en roer het goed door.
  • Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd deze in plakjes. Snijd een halve rode peper in dunne ringetjes en hak de knoflook fijn. Snijd de puntjes van de sugar snaps eraf.
  • Verwarm olie in een koekenpan op hoog vuur en bak daarin de rode peper en knoflook voeg daarna de kastanjechampignons en sugar snaps toe en laat dit nog 4 minuten roerbakken.
  • Serveer met noedels.

Did you make this recipe?

Tag @maaltijdboxgroningen on Instagram and hashtag it with

Join our Facebook Group!

Follow Maaltijdbox groningen on Facebook

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart