Maaltijdbox Groningen ...

Snijbiet met kikkererwten

Snijbiet met kikkererwten

Recipe by DavidCourse: HoofdgerechtCuisine: GezondDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

20

minutes


Kookmaterialen: Grote koekenpan, kom

INHOUD BOX

  • Knoflook 4 teentjes knoflook (fijngesneden)

  • Kikkererwten 1 pot kikkererwten

  • amandelschaafsel 1/2 kop amandelen

  • 1/2 theelepel rode pepervlokken

  • 1/2 kopje rozijnen

  • 1 grote bos snijbiet

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie Olijfolie

  • Citroen 1 eetlepel citroensap

  • Dille 2-3 eetlepels dille

  • Zout Zout

  • Peper Peper

BEREIDEN

  • Scheid de stengels van de snijbiet van de bladeren; snijd de bladeren in dunne reepjes en zet opzij. Snijd de stengels in dunne plakjes. Week de rozijnen 5 minuten in warm water.
  • Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de amandelen ongeveer 3 minuten. Schud de pan meerdere keren tijdens het roosteren. Haal de amandelen uit de pan en doe ze in een kom.
  • Voeg in dezelfde koekenpan olie en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten, vervolgens de rode pepervlokken, snijbietstengels en kikkererwten en bak ongeveer 3-5 minuten.
  • Roer de snijbietbladeren erdoor en bak nog 4 minuten. Zet het vuur uit en voeg de rozijnen, geroosterde amandelen, zout, peper en citroensap toe. Verdeel over borden en beleg elke portie met dille. (en optioneel een beetje fetakaas).

Notities

  • S

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart