Maaltijdbox Groningen ...

Snijbiet met kikkererwten

Snijbiet met kikkererwten

Recipe by David
0.0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: GezondDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

20

minutes


Kookmaterialen: Grote koekenpan, kom

INHOUD BOX

  • 4 teentjes knoflook (fijngesneden)

  • 1 pot kikkererwten

  • 1/2 kop amandelen

  • 1/2 theelepel rode pepervlokken

  • 1/2 kopje rozijnen

  • 1 grote bos snijbiet

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie

  • 1 eetlepel citroensap

  • 2-3 eetlepels dille

  • Zout

  • Peper

BEREIDEN

  • Scheid de stengels van de snijbiet van de bladeren; snijd de bladeren in dunne reepjes en zet opzij. Snijd de stengels in dunne plakjes. Week de rozijnen 5 minuten in warm water.
  • Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de amandelen ongeveer 3 minuten. Schud de pan meerdere keren tijdens het roosteren. Haal de amandelen uit de pan en doe ze in een kom.
  • Voeg in dezelfde koekenpan olie en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten, vervolgens de rode pepervlokken, snijbietstengels en kikkererwten en bak ongeveer 3-5 minuten.
  • Roer de snijbietbladeren erdoor en bak nog 4 minuten. Zet het vuur uit en voeg de rozijnen, geroosterde amandelen, zout, peper en citroensap toe. Verdeel over borden en beleg elke portie met dille. (en optioneel een beetje fetakaas).

Notities

  • S

Did you make this recipe?

Tag @maaltijdboxgroningen on Instagram and hashtag it with

Join our Facebook Group!

Follow Maaltijdbox groningen on Facebook

Auteur

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart