Maaltijdbox Groningen ...

Shepherd’s pie’ met doperwtjes en champignons

Shepherd’s pie’ met doperwtjes en champignons

Recipe by David
0.0 from 0 votes
Course: VeganistischCuisine: ThuiskeukenDifficulty: Makkelijk
Personen

4

porties
Bereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

45

minutes

Kookmaterialen: Koekenpan, vergiet, aardappelstamper, spatel

INHOUD BOX

  • 1,5 kg aardappelen, geschild en in stukken gesneden

  • 1 ui, fijngehakt

  • 250g champignons, in plakjes

  • 400g doperwten

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 500ml groentebouillon

  • Wat je verder nodig hebt
  • 100g boter

  • 1 eetlepel bloem

  • 2 eetlepels tomatenpuree

  • 1 theelepel gedroogde tijm

  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn

  • Zout

  • Peper

BEREIDEN

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Kook de aardappelen in een grote pan met gezouten water tot ze zacht zijn. Giet af en stamp ze fijn met een stamper of pureeknijper. Voeg de boter en melk toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de champignons toe en bak ze tot ze bruin zijn. Voeg de bloem toe en bak nog eens 1-2 minuten.
  • Voeg geleidelijk de groentebouillon toe, terwijl je voortdurend roert, om klonten te voorkomen. Voeg de tomatenpuree, tijm en rozemarijn toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de doperwten toe en laat het geheel sudderen tot de saus is ingedikt.
  • Doe de vulling in een grote ovenschaal en verdeel de aardappelpuree eroverheen. Maak de bovenkant glad met een spatel.
  • Bak de Shepherd’s pie gedurende 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is. Serveer warm.

Notities

Did you make this recipe?

Tag @maaltijdboxgroningen on Instagram and hashtag it with

Join our Facebook Group!

Follow Maaltijdbox groningen on Facebook

Auteur

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart