Maaltijdbox Groningen ...

Shepherd’s pie’ met doperwtjes en champignons

Shepherd’s pie’ met doperwtjes en champignons

Recipe by DavidCourse: VeganistischCuisine: ThuiskeukenDifficulty: Makkelijk
Personen

4

porties
Bereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

45

minutes

Kookmaterialen: Koekenpan, vergiet, aardappelstamper, spatel

INHOUD BOX

  • Aardappelen 1,5 kg aardappelen, geschild en in stukken gesneden

  • Ui 1 ui, fijngehakt

  • Champignons 250g champignons, in plakjes

  • doperwtjes 400g doperwten

  • Knoflook 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • bouillon 500ml groentebouillon

  • Wat je verder nodig hebt
  • boter 100g boter

  • tarwemeel 1 eetlepel bloem

  • Tomatenpuree 2 eetlepels tomatenpuree

  • tijm 1 theelepel gedroogde tijm

  • Rozemarijn 1 theelepel gedroogde rozemarijn

  • ZoutZout

  • Peper Peper

BEREIDEN

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Kook de aardappelen in een grote pan met gezouten water tot ze zacht zijn. Giet af en stamp ze fijn met een stamper of pureeknijper. Voeg de boter en melk toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de champignons toe en bak ze tot ze bruin zijn. Voeg de bloem toe en bak nog eens 1-2 minuten.
  • Voeg geleidelijk de groentebouillon toe, terwijl je voortdurend roert, om klonten te voorkomen. Voeg de tomatenpuree, tijm en rozemarijn toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de doperwten toe en laat het geheel sudderen tot de saus is ingedikt.
  • Doe de vulling in een grote ovenschaal en verdeel de aardappelpuree eroverheen. Maak de bovenkant glad met een spatel.
  • Bak de Shepherd’s pie gedurende 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is. Serveer warm.

Notities

    We kijken uit naar je ideeën

    Laat een reactie achter

    maaltijdboxgroningen
    Logo
    Maaltijdbox Groningen ...
    Shopping cart