Maaltijdbox Groningen ...

Rode linzencurry met rabarber en kaneel

Rode linzencurry met rabarber en kaneel

Recipe by DavidCourse: HoofdgerechtCuisine: GezondDifficulty: Makkelijk
Personen

4

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

25

minutes


Kookmaterialen: ovenschaal

INHOUD BOX

  • 200 g rabarber (zeer fijn gesneden)

  • Ui 2 grote uien (fijngesneden)

  • Knoflook 4 teentjes knoflook (fijngesneden)

  • 300 g rode linzen

  • Spinazie 150 g Spinazie

  • Koriander 30 g verse koriander (grof gehakt)

  • bouillon 750 ml Groentebouillon

  • Wat je verder nodig hebt
  • Paprika poeder 1/2 theelepel chilipoeder

  • 2 Theelepels kaneel

  • 2 Eetlepels Garam Masala

  • 2 theelepels basterdsuiker

  • Olijfolie Olijfolie

BEREIDEN

  • Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de uien en knoflook toe aan de pan en bak ongeveer 2-3 minuten tot de uien zacht zijn. Vervolgens de rabarber samen met de garam masala, kaneel, basterdsuiker en cayennepeper. Bak ongeveer een minuut en roer goed door elkaar.
  • Voeg de rode linzen en groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag, dek af en laat ongeveer 13 – 15 minuten doorkoken tot de linzen gaar zijn en de bouillon is ingekookt tot een dikke saus.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de spinazie en koriander toe. Roer de spinazie en koriander tot ze voldoende geslonken zijn. Eventueel serveren met rijst.

Notities

  • S

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart