Maaltijdbox Groningen ...

Rode linzencurry met rabarber en kaneel

Rode linzencurry met rabarber en kaneel

Recipe by David
0.0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: GezondDifficulty: Makkelijk
Personen

4

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

25

minutes


Kookmaterialen: ovenschaal

INHOUD BOX

  • 200 g rabarber (zeer fijn gesneden)

  • 2 grote uien (fijngesneden)

  • 4 teentjes knoflook (fijngesneden)

  • 300 g rode linzen

  • 150 g Spinazie

  • 30 g verse koriander (grof gehakt)

  • 750 ml Groentebouillon

  • Wat je verder nodig hebt
  • 1/2 theelepel chilipoeder

  • 2 Theelepels kaneel

  • 2 Eetlepels Garam Masala

  • 2 theelepels basterdsuiker

  • Olijfolie

BEREIDEN

  • Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de uien en knoflook toe aan de pan en bak ongeveer 2-3 minuten tot de uien zacht zijn. Vervolgens de rabarber samen met de garam masala, kaneel, basterdsuiker en cayennepeper. Bak ongeveer een minuut en roer goed door elkaar.
  • Voeg de rode linzen en groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag, dek af en laat ongeveer 13 – 15 minuten doorkoken tot de linzen gaar zijn en de bouillon is ingekookt tot een dikke saus.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de spinazie en koriander toe. Roer de spinazie en koriander tot ze voldoende geslonken zijn. Eventueel serveren met rijst.

Notities

  • S

Did you make this recipe?

Tag @maaltijdboxgroningen on Instagram and hashtag it with

Join our Facebook Group!

Follow Maaltijdbox groningen on Facebook

Auteur

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart