Maaltijdbox Groningen ...

Ovenschotel met zoete aardappel, bloemkool en gehakt

Ovenschotel met zoete aardappel, bloemkool en gehakt

Recipe by DavidCourse: VleesCuisine: ThuiskeukenDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

5

minutes
Kooktijd

20

minutes

Recept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediƫnten.

Kookmaterialen: Pan, Koekenpan, ovenvaste schaal

INHOUD BOX

  • Rundergehakt 200 g rundergehakt

  • Knoflook 1 knoflookteen

  • Bloemkool Bloemkool

  • Zoete aardappel Zoete aardappel

  • queso rallado Geraspte kaas

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie Olijfolie

  • Zout Zout

BEREIDEN

  • Was en snijd de bloemkool in middelgrote roosjes.
  • Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes.
  • Doe water in een pan. En voeg als het water kookt een beetje zout toe en voeg de bloemkool en zoete aardappel erbij. Kook tot ze beetgaar zijn.
  • Doe in een grote koekenpan een beetje olijfolie en bak het teentje knoflook.
  • Voeg vervolgens het gehakt toe met een beetje zout en bak 3-4 minuten.
  • Bloemkool en zoete aardappel toevoegen bij het gehakt en bak nog 4-5 minuten.
  • Doe het mengsel in een ovenvaste schaal. Strooi er geraspte kaas over en laat in de oven. De ovenschotel is klaar als je ziet dat de kaas is gesmolten.

Notities

    1 Comment
    1. Wat een simpel recept en smaakt goed zeg!
      Gehakt iets meer gekruid (ital.kr/paprikapoeder/knoflookpoeder) en ui meegebakken. Zelf de geitenkaas opgemaakt voor mijn portie. De kids en manlief lkkr kaas gestrooit! Kon zo maar eens een blijvertje worden! Top!

    Leave a reply

    maaltijdboxgroningen
    Logo
    Maaltijdbox Groningen ...
    Shopping cart