Maaltijdbox Groningen ...

Kip met Parmezaankorst

Kip met Parmezaankorst

Recipe by DavidCourse: VleesCuisine: ThuiskeukenDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

350

kcal

Recept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Grote koekenpan, 2 kommetjes

INHOUD BOX

  • Kipfilet 500g kipfilets (2 grote kipfilets)

  • Knoflook 1 teentje knoflook, fijngesneden

  • Eiren 2 eieren

  • Parmenzaanse kaas 1 kopje vers geraspte Parmezaanse kaas

  • oregano 1 theelepel Italiaanse kruiden

  • tarwemeel 1/2 kopje meel

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie 2 eetlepels olijfolie

  • boter 1 eetlepel boter

  • Zout Zout

  • Peper Peper

BEREIDEN

  • Snijd elke kipfilet horizontaal doormidden om 4 filets te maken. Breng royaal op smaak met zout en peper.
  • Klop in een ondiepe kom de eieren, knoflook en Italiaanse kruiden samen. Leg de kipfilets in het mengsel en en laat marineren.
  • Meng de Parmezaanse kaas en meel in een aparte ondiepe kom.
  • Gebruik een vork of tang om de kipfilets op te pakken en laat het overtollige mengsel eraf druppelen. Wentel in het Parmezaanse mengsel en druk de kip lichtjes in het mengsel met de achterkant van de vork, draai vervolgens om en herhaal. Schud het overtollige mengsel eraf en herhaal met de overgebleven kipfilets.
  • Verwarm de olie en boter in een grote anti-aanbakpan op middelhoog vuur. Bak 2 kipfilets tegelijkertijd gedurende ongeveer 4 minuten.
  • Als de korst knapperig, goudbruin en stevig is, draai dan om en bak aan de andere kant tot goudbruin en gaar.


Notities

    We kijken uit naar je ideeën

    Laat een reactie achter

    maaltijdboxgroningen
    Logo
    Maaltijdbox Groningen ...
    Shopping cart