Kidneybonen met paprika, avocado en ei

Kidneybonen met paprika, avocado en ei

Recipe by DavidCourse: VegetarischCuisine: MexicaansDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

30

minutes
Calorieën

320

kcal

Recept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Koekenpan met deksel, vergiet

INHOUD BOX

  • kidneybonen 250g kidneybonen

  • Avocado Avocado

  • mais 30g mais

  • Ui 1/2 ui

  • Rode paprika 1 rode paprika

  • Groene paprika 1 groene paprika

  • Wortel 1 wortel

  • Eiren 2 eieren

  • Tomatenpuree 120 ml tomatensaus

  • Wat je verder nodig hebt
  • Zout Zout

  • Olijfolie Olijfolie

BEREIDEN

  • Snijd de ui, paprika en wortel in kleine stukjes en laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet.
  • Verhit in een grote koekenpan een scheutje olijfolie. Bak de gesneden ui, paprika en wortel in 10-15 minuten gaar.
  • Voeg de tomatensaus, de uitgelekte kidneybonen en de mais toe toe aan de pan, breng op smaak met zout en verwarm het geheel ongeveer 5 minuten, af en toe roeren.
  • Maak twee kuiltjes in het mengsel en breek boven elk kuiltje een ei, doe het deksel op de pan en laat het op laag vuur ongeveer 10 minuten pruttelen totdat de eieren zijn gestold.
  • Snijd de avocado in tweeën en verwijder de pit en de schil en snijd in plakjes, serveer de avocado plakjes bij de bonenschotel.

maaltijdboxgroningen
Herstel Wachtwoord