Kidneybonen met paprika, avocado en ei
Recipe by DavidCourse: VegetarischCuisine: MexicaansDifficulty: MakkelijkPersonen
2
portiesBereidingstijd
10
minutesKooktijd
30
minutesCalorieën
320
kcalRecept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.
Kookmaterialen: Koekenpan met deksel, vergiet
INHOUD BOX
250g kidneybonen
Avocado
30g mais
1/2 ui
1 rode paprika
1 groene paprika
1 wortel
2 eieren
120 ml tomatensaus
- Wat je verder nodig hebt
Zout
Olijfolie
BEREIDEN
- Snijd de ui, paprika en wortel in kleine stukjes en laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet.
- Verhit in een grote koekenpan een scheutje olijfolie. Bak de gesneden ui, paprika en wortel in 10-15 minuten gaar.
- Voeg de tomatensaus, de uitgelekte kidneybonen en de mais toe toe aan de pan, breng op smaak met zout en verwarm het geheel ongeveer 5 minuten, af en toe roeren.
- Maak twee kuiltjes in het mengsel en breek boven elk kuiltje een ei, doe het deksel op de pan en laat het op laag vuur ongeveer 10 minuten pruttelen totdat de eieren zijn gestold.
- Snijd de avocado in tweeën en verwijder de pit en de schil en snijd in plakjes, serveer de avocado plakjes bij de bonenschotel.