Maaltijdbox Groningen ...

Kapsalon met zelfgemaakte ovenfriet, kipgyros en salade

Kapsalon met zelfgemaakte ovenfriet, kipgyros en salade

Recipe by DavidCourse: VleesCuisine: ThuiskeukenDifficulty: Gemiddeld
Personen

2

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

30

minutes
Calorieën

800

kcal

Recept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Koekenpan, kleine kom, keukenpapier, saladekom, bakplaat met bakpapier

INHOUD BOX

  • 500 gr vastkokende aardappelen

  • 1 knoflookteen

  • 150 gr cherrytomaten

  • 3 tl verse bieslook

  • 200 gr kip

  • Witlof en kropsla

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie

  • 5 el mayonaise

  • Peper en zout

BEREIDEN

  • Verwarm de oven op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in lange repen. Maak de frieten droog met keukenpapier en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel de frieten met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  • Snijd ondertussen de knoflook en verse bieslook fijn. Halveer de cherrytomaten en snijd de witlof en sla in lange, dunne reepjes.
  • Doe voor de dressing 3 el mayonaise en de verse bieslook in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Doe voor de knoflookmayonaise 2 el mayonaise en de knoflook in een kleine kom en roer goed door elkaar.
  • Snijd de kip in reepjes en voeg de gyroskruiden toe, laat dit even intrekken. Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgyrosreepjes in 5 minuten gaar.
  • Meng ondertussen in een kom de witlof en kropsla en de cherrytomaten met de dressing.
  • Begin met een laag ovenfriet op het bord en leg daar de kipgyros bovenop. Verdeel hierover de salade en doe er tot slot wat knoflookmayonaise overheen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart