Maaltijdbox Groningen ...

Geroosterde paprikasalade

Geroosterde paprikasalade

Recipe by DavidCourse: VeganistischCuisine: MediterraanDifficulty: Gemiddeld
Personen

2

porties
Bereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

20

minutes

Recept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Ovenschaal, kom

INHOUD BOX

  • Knoflook2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • Groene paprika 4 grote rode paprika’s

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie 1/4 kopje olijfolie

  • Zout Zout
    Peper Peper
    Sojasaus1 eetlepel rode wijnazijn

  • Peterselie 1/4 kopje fijngehakte verse peterselie

BEREIDEN

  • Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius.
  • Leg de paprika’s op een bakplaat en rooster ze ongeveer 20 minuten in de oven, of totdat ze zacht en lichtjes geblakerd zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in dunne reepjes. Leg de reepjes in een grote schaal.
  • Meng de olijfolie, knoflook, rode wijnazijn, zout en peper in een kleine kom. Giet het mengsel over de paprikareepjes en meng goed.
  • Laat de salade minstens een uur in de koelkast staan om de smaken goed te laten mengen.
  • Strooi vlak voor het opdienen de fijngehakte peterselie over de salade.

Notities

  • Geniet van deze heerlijke geroosterde paprikasalade als bijgerecht of als hoofdgerecht met wat brood of gegrilde kip!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart