Maaltijdbox Groningen ...

Maaltijdsalade van linzen en spinazie

Maaltijdsalade van linzen en spinazie

Recipe by David
0.0 from 0 votes
Course: VegetarischCuisine: MediterraanDifficulty: Gemiddeld
Personen

2

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

30

minutes

Recept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediƫnten.

Kookmaterialen: Pan met deksel, kom, vergiet

INHOUD BOX

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 kopje gedroogde linzen

  • 1/2 theelepel paprikapoeder

  • 1/2 theelepel gemalen komijn

  • 4 kopjes verse spinazie, gewassen en uitgelekt

  • 1/4 kopje feta kaas, verkruimeld

  • Wat je verder nodig hebt
  • 1/2 theelepel zout

  • 1/4 kopje olijfolie
    4 kopjes water

  • 2 eetlepels citroensap

  • 1/4 kopje fijngehakte verse peterselie

BEREIDEN

  • Spoel de gedroogde linzen af onder stromend water. Doe ze in een middelgrote pan met 4 kopjes water, knoflook, komijn, paprikapoeder en zout. Breng aan de kook en laat 25-30 minuten sudderen, of totdat de linzen zacht zijn. Giet af en laat afkoelen.
  • Meng de olijfolie en citroensap in een kleine kom.
  • Doe de afgekoelde linzen in een grote schaal en voeg de spinazie toe. Giet het olijfolie-citroensap-mengsel over de salade en meng goed.
  • Voeg de verkruimelde feta kaas en fijngehakte peterselie toe en meng opnieuw.
  • Laat de salade minstens een half uur in de koelkast staan om de smaken goed te laten mengen.
  • Serveer de salade koud.

Notities

  • Geniet van deze heerlijke maaltijdsalade van linzen en spinazie als lunch of als licht diner. Het zit vol met voedingsstoffen en is ook nog eens makkelijk te maken!

Did you make this recipe?

Tag @maaltijdboxgroningen on Instagram and hashtag it with

Join our Facebook Group!

Follow Maaltijdbox groningen on Facebook

Auteur

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart