Maaltijdbox Groningen ...

Maaltijdsalade van linzen en spinazie

Maaltijdsalade van linzen en spinazie

Recipe by DavidCourse: VegetarischCuisine: MediterraanDifficulty: Gemiddeld
Personen

2

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

30

minutes
Calorieën

280

kcal

Recept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Pan met deksel, kom, vergiet

INHOUD BOX

  • Knoflook 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • Linzen 1 kopje gedroogde linzen

  • Paprika poeder 1/2 theelepel paprikapoeder

  • Komijn 1/2 theelepel gemalen komijn

  • Spinazie 4 kopjes verse spinazie, gewassen en uitgelekt

  • geitenkaas 1/4 kopje feta kaas, verkruimeld

  • Wat je verder nodig hebt
  • Zout 1/2 theelepel zout

  • Olijfolie 1/4 kopje olijfolie
    water 4 kopjes water

  • citroensap 2 eetlepels citroensap

  • Peterselie 1/4 kopje fijngehakte verse peterselie

BEREIDEN

  • Spoel de gedroogde linzen af onder stromend water. Doe ze in een middelgrote pan met 4 kopjes water, knoflook, komijn, paprikapoeder en zout. Breng aan de kook en laat 25-30 minuten sudderen, of totdat de linzen zacht zijn. Giet af en laat afkoelen.
  • Meng de olijfolie en citroensap in een kleine kom.
  • Doe de afgekoelde linzen in een grote schaal en voeg de spinazie toe. Giet het olijfolie-citroensap-mengsel over de salade en meng goed.
  • Voeg de verkruimelde feta kaas en fijngehakte peterselie toe en meng opnieuw.
  • Laat de salade minstens een half uur in de koelkast staan om de smaken goed te laten mengen.
  • Serveer de salade koud.

Notities

  • Geniet van deze heerlijke maaltijdsalade van linzen en spinazie als lunch of als licht diner. Het zit vol met voedingsstoffen en is ook nog eens makkelijk te maken!

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart