Maaltijdbox Groningen ...

Falafel van kikkererwten

Falafel van kikkererwten

Recipe by David
0.0 from 0 votes
Course: BijgerechtCuisine: MediterraanDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

10

minutes

Recept is voor 24 falafel balletjes van 2,5 cm.

Kookmaterialen: Kom, vergiet, staafmixer, keukenpapier

INHOUD BOX

  • 225g gedroogde kikkererwten

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 ui

  • 1 tl bak poeder of bak soda

  • 1 kopje verse peterselie en koriander

  • 1 tl komijn

  • 1 tl paprikapoeder

  • Wat je verder nodig hebt
  • 2 el Olijfolie

  • Zout

  • Peper

BEREIDEN

  • Doe de gedroogde kikkererwten in een grote kom en bedek ze met voldoende koud water. Laat ze 12 uur in de koelkast weken.
  • Giet de kikkererwten af en spoel ze goed af. Doe ze in een keukenmachine (ongekookt) en voeg de overige ingrediënten toe: koriander, peterselie, knoflook, ui, bakpoeder of baksoda, komijn, paprikapoeder, peper en zout.
    Mix gedurende 2-3 minuten op hoge snelheid totdat de kikkererwten fijn zijn vermalen.
  • Vorm de falafel balletjes en laat de falafel balletjes 20-30 minuten in de koelkast rusten.
  • Verwarm olie in een pan en bak de falafel balletjes 3 minuten totdat ze goudbruin en knapperig zijn aan de buitenkant.
    Haal de falafel balletjes uit de olie en leg ze op keukenpapier.

Notities

Did you make this recipe?

Tag @maaltijdboxgroningen on Instagram and hashtag it with

Join our Facebook Group!

Follow Maaltijdbox groningen on Facebook

Auteur

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart