Maaltijdbox Groningen ...

Bloemkooltaart

Bloemkooltaart

Recipe by DavidCourse: VegetarischCuisine: ThuiskeukenDifficulty: Gemiddeld
Personen

4

porties
Bereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

50

minutes

Kookmaterialen: Bakpapier, ronde vorm

INHOUD BOX

  • 1/2 bloemkool

  • Eiren 6 eieren

  • Ui 1 ui

  • Knoflook 2 teentjes knoflook

  • rode peper 1/2 chili peper

  • Sojasaus Sojasaus

  • Geraspte kaas Geraspte kaas

  • Wat je verder nodig hebt
  • Maiszetmeel 420 gram bloem

  • Olijfolie Olijfolie

  • boter 240 gram boter

  • griekse joghurt 200 milliliter room

  • ZoutZout

  • Peper Peper

BEREIDEN

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Zeef de bloem, voeg gesmolten boter toe en vorm een deeg. Voeg een snufje zout en 2 eidooiers toe.
  • Kneed tot een bal en bedek met plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en blancheer ongeveer 3-5 minuten. En laat daarna goed uitlekken.
  • Verhit olie in een pan en bak de ui, knoflook en chilipeper ongeveer 3 minuten en voeg de bloemkool toe en bak nog 2 minuten mee en blus af met een beetje sojasaus.
  • Klop 3 eieren met de room.
  • Rol het deeg uit en bekleed er de ingevette springvorm mee. Snijd het overtollige deeg af. Vul de bodem met de bloemkool en giet het roommengsel erover. Snijd het overgebleven deeg in reepjes en leg bovenop de taart en bestrooi met geraspte kaas. Bestrijk met het resterende geklopte ei.
  • Bak de taart gedurende 30-40 minuten.

Notities

    We kijken uit naar je ideeën

    Laat een reactie achter

    maaltijdboxgroningen
    Logo
    Maaltijdbox Groningen ...
    Shopping cart